Kamperen in hartje Twente
Camping in Nederland
Feestlocatie in Ootmarsum - Twente
Vakantiehuisjes in Overijssel Nederland
Reserveer camping in Nederland
Unieke camping in Nederland Gasthuisstraat in Ootmarsum Overijssel Camperplaatsen in Ootmarsum

Camping in Nederland!

Camping in Nederland voor uw binnenlandse vakantie? Kampeer in Nederland en kom met uw camper of caravan naar Twente Overijssel!

Relaxen met camper of caravan in Centraal Twente

Een camping in Nederland is niet zo moeilijk te vinden. Het gaat echter om de bijzondere plekjes in Nederland waar u beslist weer terug wilt komen. In het oosten van Nederland, in Twente om precies te zijn ligt zo'n camping. Vlak bij "De Tuin van Nederland", Natuurgebied het Springendal en bij de Duitse grens ligt Camping Kuiperberg Ootmarsum.

Pal tegen het historische plaatsje Ootmarsum kunt u met uw camper of caravan genieten van de Twentse gastvrijheid en de vele bezienswaardigheden in twente. Echt een plek om op terug te komen.

Uw favoriete camping in Nederland?

Wij zijn trots op ons stukje Nederland en willen dat graag aan u laten zien. Vanaf uw camping in Twente (Ootmarsum) maakt u kennis met de Twentse natuurgebieden en de folklore rondom Ootmarsum, het toeristische hart van Twente.

Nederland op de fiets

Leer het oosten van Nederland kennen op de fiets. Vanaf uw camping fietst u zo de natuur in. U passeert de 10 mooiste natuurgebieden van Twente, om nooit te vergeten.

Wandelend door de mooiste steken van Nederland

De wandelroutes in dit stukje Nederland zijn onuitputtelijk. Dat is mede te danken aan het Wandelnetwerk Twente, dat net als de fiestknooppunten in Twente de mooiste plekjes verbindt tot een onvergelijke tocht

Houdt u van langeafstand wandelen dan kiest u gewoon een van de langeafstand wandelingen die Twente doorkruisen. Uiteraard kunt u dan kamperen op de camping in Ootmarsum.

Prachtige Nederlandse Natuurgebieden

10 natuurgebieden in Nederland

10 bijzonder mooie Nederlandse natuurgebieden liggen in de buurt van Camping Kuiperberg in Ootmarsum (Twente - Overijssel). Bekijk de kaart met natuurgebieden in oost Nederland of klik op de foto.

Lekker weg in eigen land

Wanneer u op een camping in Nederland staat wilt u overal lekker dichtbij zijn en toch genieten van de nationale natuurgebieden. Ootmarsum in Overijssel is zo'n unieke plek. Centraal in Twente en alle Twentse toeristische attracties zijn in de buurt. De plaatsen Tubbergen, Lattrop, De Lutte, Borne, Delden, Oldenzaal, Denekamp, Vasse en Weerselo liggen allemaal in de omgeving van uw Overijsselse camping in Nederland.

Het stadje Ootmarsum in Overijssel!

Kunstmarkt in Ootmarsum

Reeds vóór onze jaartelling was deze streek al bewoond. De nomaden gaven hun zwervend bestaan op en stichtten kleine nederzettingen. In één daarvan vestigde zich in het jaar 126 na Christus de Frankische koning en veldheer Othmar. De nederzetting kreeg uiteindelijk de naam van deze veldheer: Othmarsheim, wat later Ootmarsum werd. In de eigen streektaal zeggen de inwoners 'Oatmösche'.

Deftige panden met prachtige gevels dateren nog uit de middeleeuwen, toen Ootmarsum een rijk gildeleven kende. Maar er woonden ook agrariërs, die hun boerderijen in het stadscentrum bouwden. Op onverwachte momenten loop je nog tegen zo’n prachtig oud vakwerkhuis aan. Hoe boeiend Ootmarsum vroeger ook was, de slag om de industriële ontwikkeling heeft het stadje gemist. Geen spoorlijn, geen kanaal. Een veel te late verbetering van de invalswegen.

Beschermd Stadsgezicht

Dit alles maakte dat de industrie in Ootmarsum niet op gang kwam. En dat zorgde er weer voor, dat een stadsbestuur een verbetering van straten en steegjes niet noodzakelijk achtte. De bewoners op hun beurt lieten hun huizen zoals ze waren en zo bleef Ootmarsum het aanzicht houden van het middeleeuwse stadje. Het oude stadscentrum kreeg zelfs in de 90-er jaren van de twintigste eeuw de status van 'Beschermd Stadsgezicht'.

bron: vvv ootmarsum

Nederland vakantieland!

Ideale camping in Twente

Camping met centrale ligging in Twente

De ligging van Camping Kuiperberg, centraal in Twente en vlakbij het stadje Ootmarsum maakt de camping een ideale kampeerplaats om tijdens uw vakantie Twente eens goed te verkennen.

+31 541 291 624 Contactgegevens info@kuiperberg.nl