Natuurgebieden in Overijssel Nederland
Camping Kuiperberg Twente Overijssel
Feestlocatie Party Lounge Ootmarsum Twente
Vakantiehuisjes in Twente Overijssel
Dal van de Mosbeek Vasse - Overijssel

Dal van de Mosbeek bij Vasse in Twente Overijssel

Dal van de Mosbeek bij Vasse Overijssel. Zeldzaam mooi cultuurlandschap in Twente.

Kaart Dal van de Mosbeek

Landschap Overijssel:

Dal van de Mosbeek Vasse Overijssel

Zeldzaam mooi is dit cultuurlandschap met een oeroude geschiedenis. De Mosbeek en de watermolens van Frans en Bels zijn uw bezoek zeker waard. Door het bronnenlandschap en de ligging op een stuwwal zie je hier prachtige doorkijkjes met unieke planten en dieren. Een echte aanrader voor natuurliefhebbers.

Vanuit het bezoekerscentrum de Molen van Frans kun je verschillende wandelingen maken. Laat je verrassen door de markante Mandercirkels of geniet van het uitzicht vanaf de Galgenberg.

De Mosbeek

De Mosbeek stroomt door één van de mooiste gebieden van Nederland. Hier vind je glooiende heuvels, eeuwenoude watermolens en bijzondere dieren en planten. Heb je wel eens een Vliegend Hert gezien? Of wilde orchideeën? Ons bezoekerscentrum in dit prachtige stukje Twente is een prima uitvalsbasis voor wandelingen, fietstochten en andere activiteiten. Je bezoek meer dan waard! Het bezoekerscentrum bestaat uit meerdere gebouwen, waarin we je van harte welkom heten.

 

Vakantiehuisjes in de buurt van het Dal van de Mosbeek bij Vasse

Tip! Vakantiehuisjes in Twente

Vakantiehuisje in Twente? Kies dan een van de zeven gezellige vakantiehuisjes op vakantiepark Kuiperberg in Ootmarsum. Alle natuurgebieden in de buurt en Ootmarsum op loopfstand.

 

IJs en Es: Informatie en Vlinderpunt

In het informatiecentrum IJs en Es kom je meer te weten over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van dit landschap. Geloof het of niet, maar op deze grond bevond zich miljoenen jaren geleden een reusachtige gletsjer, een droge woestijn, een tropische zee en dampende moerassen. Later hebben ook mensenhanden hun invloed gehad op het gebied. Kom het ontdekken in informatiecentrum IJs en Es en maak kennis met de oorsprong van de Mosbeek!

bron: landschap overijssel

Provincie Overijssel:

Het gebied Springendal en Dal van de Mosbeek ligt in de gemeenten Dinkelland en Tubbergen op de stuwwal van Ootmarsum. Het gebied dankt zijn grote verscheidenheid voor een groot deel aan het aanwezige reliëf met opgestuwde heuvelruggen, waarin een aantal erosiedalen is uitgeschuurd.

In de dalen is het oude kleinschalige cultuurlandschap met een afwisseling van bos, heide en beekjes herkenbaar. Keileem afzettingen en glauconiethoudende kleien in de ondergrond maken het gebied zeer gevarieerd en rijk aan bronnen.

In het Springendal, het dal van de Mosbeek en Hazelbekke vinden we natte schraalgraslanden (waaronder kalkmoeras en trilveenvegetaties), bronnetjesbos, jeneverbesstruweel, droge en vochtige heiden en heischrale graslanden. De graslanden en heiden worden afgewisseld met bos, struweel en houtwallen.

bron: provincie overijssel

+31 541 291624 Contact info@kuiperberg.nl