Wandelpaden door Twente bij Ootmarsum
Camping Kuiperberg Twente Overijssel
Feestlocatie Party Lounge Ootmarsum Twente
Vakantiehuisjes in Twente Overijssel
Wandelhek Twente Wandelen op Springendal Wandelen Mandergrafveld

Langeafstandwandelingen door Twente

Bent u een langeafsandwandelaar? Ontdek Twente en kom langs in Ootmarsum!

Twentepad

Twentepad

Het Twentepad biedt wandelaars een goed beeld van de gevarieerdheid van de Twentse noordoosthoek: havezaten en landgoederen als Singraven en Huneborg en natuurgebieden zoals het Springendal en de oevers van de Dinkel. Verder komt u tijdens de tocht ook in aanraking met het ‘industriële’ verleden van Twente, waaronder de watermolens van Bels en Frans en het verstilde Almelo-Nordhornkanaal. Het pad volgt even de grens met Duitsland waar o.a. de 70 meter hoge Galgenberg beklommen moet worden.

Bekijk de route

Hilligenpad

Hilligenpad

Het ‘Hilligenpad’ is een vijfdaagse bezinningsroute door Twente met verhalen over geloof én landschap. Een nieuw, gemarkeerd wandelpad langs 50 plekken die te maken hebben met geloof, bijgeloof en spiritualiteit door de eeuwen heen, van prehistorische grafheuvels tot een hedendaagse bezinningstuin. Deze route staat in de app van Landschap Overijssel.

Bekijk de route

Noaberpad (Etappe 11)

Noaberpad

Wandelen van de Dollard naar de Rijn langs de Nederlands-Duitse grens is een ontdekkingstocht naar overeenkomsten en verschillen tussen twee 'noabers'. Geniet van vennetjes, sta stil bij eeuwenoude boerderijen, verbaas je over het landschap. Het Noaberpad voert langs vestingstadjes in Groningen, hoogveen in Drenthe, grafheuvels in Bentheim, beekdalen in Twente, scholtenboerderijen in de Achterhoek, oude stadjes in Münsterland en bossen in Montferland. Het pad eindigt in het Duitse Kleef waar u uw tocht kunt vervolgen op het Grote Rivierenpad of de Europese route E8.

Bekijk de route

Marskramerspad

Marskramerspad

Wandelen over het Marskramerpad brengt u terug naar vroegere tijden. Ooit was het immers de wandelroute van de marskramers die langs oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer en Amersfoort trokken om hun snuisterijen en wonderzalfjes aan te bieden. De marskramers zijn verdwenen, maar u kunt op het Marskramerpad nog steeds in hun voetsporen treden. Na Amersfoort wandelt u dwars door het Groene Hart naar Leiden. De laatste etappes voeren u daarbij langs de prachtige landgoederen tussen Wassenaar en Den Haag. En daar aangekomen doet u uw voeten geen groter plezier dan met afkoeling in die beroemde Scheveningse branding. En dan verder over het Hollands Kustpad?

Bekijk de route

+31 541 291624 Contact info@kuiperberg.nl