Kamperen in Twente
Camping Kuiperberg Twente
Kuiperberg Party Lounge Ootmarsum
Kuiperberg Vakantiehuisjes Twente
Kampeerplaats Ootmarsum reserveren
Luchtfoto Camping Kuiperberg Twente Kampeerveld Camping Kuiperberg Windmolen Ootmarsum

Camping in hartje Twente

Verblijf op een van de mooiste plekjes in Twente. Toeristencamping aan de rand van Ootmarsum.

Gaat u met uw caravan, camper of tent naar Twente? Wij hebben prachtige kampeerplaatsen voor u. Uw vakantie doorbrengen in het toeristische hart van Twente. De camping ligt aan de rand van Ootmarsum, dichbij het oude stadje en alles winkels op loopafstand.

Het toeristische hart van Twente

Op Camping Kuiperberg staat u in het toeristische midden van Twente. Bezienswaardigheden, evenementen, natuurgebieden, alles dichtbij de camping op de Kuiperberg.

Kerkplein Ootmarsum Twente

Ootmarsum is het bekendste plaatsje in Twente. Historische gebouwen, gezellige straatjes en leuke terrassen. U loopt zo het stadje in vanaf de camping.

Natuurgebieden in Twente

Rondom de camping liggen 10 uitzonderlijk mooie natuurgebieden. Enkele gebieden behoren tot de mooise natuurgebieden van Nederland. Dankzij de centrale ligging van de camping kunt u deze natuurgebieden wandelend of op de fiets allemaal beleven. Klik in de rechter kantlijn op 'Natuurgebieden' om alvast een kijkje te nemen.

Bezienswaardigheden

In Twente is veel te zien. Landgoederen, oude hoeves, kastelen, watermolens, kerken, historische gebouwen en musea. Kortom, er is van alles te bekijken tijdens uw vakantie in Twente.

Vanaf de camping kunt u uitstapjes maken naar bijvoorbeeld:

 • Landgoed Singraven bij Denekamp
 • Het Stift in Weerselo
 • Landgoed Herinckhave bij Fleringen
 • Lös Hoes Ootmarsum
 • Watermolens in Vasse
 • Museum Wonderryck in Denekamp
 • Stadscentrum Ootmarsum
 • Uitkijkpunt Kuiperberg
 • Cosmos Sterrenwacht bij Lattrop

Alle interessante bezienswaardigheden in Twente kunt u terugvinden op onze website.

Wat is er te doen in Twente - Evenementen

Ieder seizoen kent haar eigen folklore en culturele evenementen. Rondom pasen zijn de Twentse paasgebruiken in trek bij de toeristen. Denekamp heeft het paastaak slepen, Ootmarsum het Vlöggeln. Alle paasgebruiken zijn terug te vinden op onze website.

In de zomermaanden kunt u genieten van de markten en braderieën. Het meest bekend is de siepelmarkt in Ootmarsum. Deze jaarlijks terugkerende markt wordt eind juli en begin augustus gehouden.

Andere jaarlijks terugkerende evenementen zijn o.a.:
 • Kunstmarkt Ootmarsum, eind augustus
 • Glasrijk Tubbergen, eind september
 • Tutti Italia Denekamp, begin juni
 • Stiftfestival Weerselo, Eind augustus

Bekijk de VVV-Dinkelland-Agenda voor alle grote en kleine evenementen.

Camping Kuiperberg Twente

Camping Kuiperberg is een kleinschalige camping gericht op de 50 plusser. Het terrein, de plaatsen en de omgeving sluiten aan bij de wensen en eisen van de rustzoeker. Het kampeerterrein gaat naadloos over in het twentse landschap. Vanaf uw kampeerplaats kunt u genieten van prachtige vergezichten terwijl u luistert naar het concert van de vogels.

Groenbeheer Twents Carmelcollege

Groenbeheer door Twents Carmelcollege uit Oldenzaal

Het Twents Carmelcollege uit Oldenzaal zorgt voor het groenbeheer op de Camping. Jonge mannen en vrouwen leren het vak bosbouw of hovenier. Onder deskundige begeleiding van Chris van Benthem (links op de foto) en Peter Engbers (Links Achter) worden uitheemse plantensoorten vervangen door inheemse aanplant. Het campingterrein harmoniseert hierdoor uitstekend met het Twentse landschap.

Ootmarsum op loopafstand

Het Twentse stadje Ootmarsum ligt op slechts 700 meter van de camping. U wandelt of fietst dus zo naar het historische stadje. Ook uw dagelijkse boodschappen hoeft u niet van ver te halen.

Kuiperberg, Hoogste punt in Twente

De Kuiperberg is het op één na hoogste punt in Twente (Tankenberg bij Oldenzaal is iets hoger). Vanaf de camping wandelt u zo naar het uitkijkpunt 'Oriënteertafel' vanwaar u een gewelig zicht heeft over Twente en Duitsland. U kunt de steden Enschede, Oldenzaal en Hengelo met het blote oog zien. Bij helder weer ziet u ook het Kasteel van Bentheim.

Ideale camping in Twente

Camping met centrale ligging in Twente

Wilt u op vakantie in Twente dan staat u goed op Camping Kuiperberg in Ootmarsum. Alles in de buurt en toch in de natuur. De ideale uitvalsbasis om Twente eens goed te verkennen.

+31 541 291 624 Contactgegevens info@kuiperberg.nl