Camping Kuiperberg Twente Overijssel
Feestlocatie Party Lounge Ootmarsum Twente
Vakantiehuisjes in Twente Overijssel
Routebord Dr. Picardtroute Boerderij in Schoonebeek langs Dr. Picardtroute Kanaal Gramsbergen langs Dr. Picardtroute Neugnadenfeld Duitsland langs Dr. Picardtroute Watermolen van Uelsen langs Dr. Picardtroute

Dr. Picardtroute

Autoroute door Twente, Grafschaft Bentheim en Drente

Al ruim 40 jaar een toproute!

Dr. Picardtroute

De “Picardtroute” is een van de oudste nog bestaande autoroutes in het oosten van het land. Vooral in de jaren zeventig en tachtig was het stukje Duitsland extra spannend. Er waren nog grensposten en rijden over de grens gaf nog het gevoel in het buitenland te zijn. Tegenwoordig steken we wat makkelijker de grens over.

U komt door mooie stukken van Twente, Grafschaft Bentheim (Niedersachsen) en Drenthe. Onderweg is er voldoende gelegenheid voor koffie of een lunch.

Dr. Picardtroute op uw navigatie

Op deze pagina kunt u de Dr. Picardtroute downloaden als GPX bestand. Dit bestand kunt u openen met een daarvoor geschikte navigatie-app. Meer informatie over navigeren met GPX bestanden vindt u verderop.

Dr. Picardtroute 140 Km

Dr. Picardtroute voor auto en motor

Dr. Johan Picardt (1600-1670), theoloog en archeoloog, werd in Gronau, in het Duitse graafschap Bentheim geboren. Hij stierf in Coevorden.

Zijn interesse en genegenheid voor dit grensgebied waren de ANWB en de Duitse zusterorganisatie ADAC de aanleiding om de route naar hem te vernoemen. Landschappelijk valt de route in twee delen uiteen. Het noordelijke gebied is als een kleinschalig coulisselandschap te bestempelen: akkers en weiden gestoffeerd met zo veel groen dat de horizon meestal aan het gezicht onttrokken blijft.

Wat zuidelijker, vooral in de omgeving van het Duitse Uelsen en het Twentse Ootmarsum, vind je een aantrekkelijk, licht golvend terrein, waar bouw- en weiland wordt afgewisseld door bossen en grillige beekdalen.

Afstand GPX bestand
Dr. Picardtroute

Start vanaf Vakantiepark

140 Km Download

bron: anwb

Zo werkt GPX navigatie

1: Kies een Navigatie-App

Navigatie met telefoon

Zoek in de Appstore of Playstore naar een app die GPX bestanden kan lezen. Camping en Vakantiepark Kuiperberg heeft goede ervaring met OsmAnd. Het is een gratis App die auto-, fiets- en wandelroutes kan inlezen en laat zien op de kaart. Via de GPS van de telefoon houdt het programma bij waar u bent en waar u naartoe moet.

2: Download de Dr. Picardtroute

Dr. Picardtroute nu Downloaden

Hier kunt u de Dr. Picardtroute downloaden:

De Dr. Picardtroute wordt automatisch geladen in de App op uw telefoon.

Ook voor de fiets geschikt

Kijk ook eens op Grafschaft Bentheim of MTB pagina en zoek leuke fietsroutes uit. Klik op de telefoon de route(s) aan die u wilt fietsen. Dit kunt u trouwens al doen voordat u naar Ootmarsum komt.

3: Start de Dr. Picardtroute

Hebt u de Dr. Picardtroute opgehaald? Ga dan naar de App en start de autotocht. De GPS van uw telefoon houdt bij waar u bent. U heeft tijdens het rijden geen internetverbinding nodig.

Veel plezier onderweg!

Sagenlandroute

Nog een route rijden? Bekijk hier alle informatie over de Sagenlandroute. Dit is een route van 120 km en gaat door Noordoost-Twente. Met o.a. Ootmarsum, Denekamp, Lattrop, De Lutte, Oldenzaal, Borne, Weerselo, Reutum, Tubbergen en Vasse. Meer informatie.

+31 541 291624 Contact info@kuiperberg.nl