Camping Kuiperberg Twente Overijssel
Feestlocatie Party Lounge Ootmarsum Twente
Vakantiehuisjes in Twente Overijssel
Bewegwijzering Sagenlandroute Schuivenhuisje langs de Sagenlandroute Singraven langs de Sagenlandroute De Dinkel door het Lutterzand

Sagenlandroute

Autoroute langs de mooiste plekjes in Noordoost-Twente

Twenteland Sagenland

Sagenlandroute

De Sagenlandroute (vernieuwd, 120 km) start bij Camping Kuiperberg in Ootmarsum. Vanaf de camping begint u aan een route langs bezienswaardigheden en prachtige Twentse natuur. Het hele traject is met routeborden aangegeven.

Deze route komt o.a. door Ootmarsum, Denekamp, Beuningen (Ov), Deurningen, Volthe, Lattrop, De Lutte, Saasveld, Nutter, Agelo, Oldenzaal, Borne, Weerselo, Reutum, Tubbergen en Vasse.

Navigatiehulp Sagenlandroute

Op deze pagina kunt u de sagenlandroute downloaden als GPX bestand. Dit bestand kunt u openen met een daarvoor geschikte navigatie-app. Meer informatie over navigeren met GPX bestanden vindt u verderop.

Sagenlandroute 120 km

Sagenlandroute voor Auto en Motor

Een groot deel van Noordoost-Twente, ook wel Twenteland Sagenland genoemd, is waardevol cultuurlandschap waar oude gebruiken beter bewaard zijn gebleven dan elders. Wie kent bijvoorbeeld de Spookhazen, de Hellehond of de Duivel in het koeienvel? In de Twentse dorpen leven deze en andere figuren voort in sagen en legenden die passen bij het afwisselende landschap van bossen, weiden en akkers, doorsneden door riviertjes en beken.

Vernieuwd! Afstand GPX bestand
Sagenlandroute

Start vanaf Vakantiepark

120 Km Download

bron: anwb

Zo werkt GPX navigatie

1: Kies een Navigatie-App

Navigatie met telefoon

Zoek in de Appstore of Playstore naar een app die GPX bestanden kan lezen. Camping en Vakantiepark Kuiperberg heeft goede ervaring met OsmAnd. Het is een gratis App die auto-, fiets- en wandelroutes kan inlezen en laat zien op de kaart. Via de GPS van de telefoon houdt het programma bij waar u bent en waar u naartoe moet.

2: Download de Sagenlandroute

Sagenlandroute nu Downloaden

Hier kunt u de Sagenlandroute downloaden:

De Sagenlandroute wordt automatisch geladen in de App op uw telefoon.

Ook voor de fiets geschikt

Kijk ook eens op Grafschaft Bentheim of MTB pagina en zoek leuke fietsroutes uit. Klik op de telefoon de route(s) aan die u wilt fietsen. Dit kunt u trouwens al doen voordat u naar Ootmarsum komt.

3: Start de Sagenlandroute

Hebt u de Sagenlandroute opgehaald? Ga dan naar de App en start de autotocht. De GPS van uw telefoon houdt bij waar u bent. U heeft tijdens het rijden geen internetverbinding nodig.

Veel plezier met de Twentse sagen!

Dr. Picardtroute

Nog een route rijden? Bekijk hier alle informatie over de Dr. Picardtroute. Dit is een route van 140 km en gaat door Twente, Drente en een stukje Duitsland. Meer informatie.

+31 541 291624 Contact info@kuiperberg.nl