Kamperen Camping Kuiperberg Ootmarsum
Website Rustcamping  Ootmarsum
Website Feestlocatie Party Lounge Ootmarsum
Website Vakantiehuisjes in Ootmarsum
Reserveer nu uw kampeerplaats of vakantiehuisje.
Historie voor Natuurcamping Kerkplein Ootmarsum Schuivenhuisje op kruising kanaal en Dinkel Fietsen over heide bij Springendal

Natuurcamping Kuiperberg in Twente

Een natuurcamping die rust biedt in de authentieke groene omgeving van Twente.

Bij een natuurcamping denkt u niet aan zwemvijvers, animatiteams, waterpretparken en een speelparadijs. Natuurcamping Kuiperberg bij Ootmarsum in Twente heeft die toeters en bellen dus ook niet. Onze natuurcamping gaat naadloos over in het omliggende Twentse coulissenlandschap. U kampeert het hele jaar door in een rustige, natuurlijke en autenthieke omgeving.

Bij ons dus geen 'verlaten pretpark' in het voor- en naseizoen maar het hele jaar door geheel ingericht naar de wensen en verwachtingen van gasten die voor de natuur en cultuur naar Twente komen.

Natuurcamping Kuiperberg Ootmarsum

Kleinschalig en dicht bij de natuur

De camping heeft veel voordelen voor de natuurminnende kampeerder. Kleinschalig, rustig maar toch alle voorzieningen die u van een natuurcamping mag verwachten. De inrichting van het kampeerterrein is gedaan met inheemse planten en bomen.

Natuurcamping aan de rand van Ootmarsum

Het leuke van Natuurcamping Kuiperberg in Ootmarsum is dat het op slechts 700 meter van het centrum ligt. Dus supermarkten, restaurants liggen in de buurt van onze natuurcamping.

Natuurgebieden rondom de camping in Twente

Paardenslengte Springendal bij Ootmarsum

In de omgeving van Camping en vakantiepark Kuiperberg liggen tien prachtige natuurgebieden. We hebben de mooiste plekjes van Noordoost-Twente voor u op een rij gezet.

Natuurgebied Springendal

Natuurgebied Springendal bij Ootmarsum

'De tuin van Nederland' luidt de bijnaam van dit stukje Twente. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos zorgen voor een romantische aanblik. Heuvels, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en historische boerderijen maken het plaatje compleet.

Lees verder

Landgoed Singraven

Landgoed Singraven bij Denekamp

Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen met drie raderen.

Lees verder

Vassergrafveld

Vassergrafveld tussen Ootmarsum en Vasse

In dit natuurgebied wemelt het van de archeologische monumenten. Grafheuvels duiken op in het landschap. Voor kenners geeft een fijn raster van lijnen de plek aan waar vroeger kleine akkertjes uit de ijzertijd lagen, de celtic fields. De Vasserheide verrast je met veertig meter aan hoogteverschillen in het uitgebreide heidecomplex.

Lees verder

Mandergrafveld

Mandergrafveld bij Mander

Het Mandergrafveld is een klein heidegebied met een zestal grafheuvels uit de jonge Steentijd en een urnenveld uit de IJzertijd. Het gebied maakt deel uit van het grote heidegebied Manderheide dat grenst aan Duitsland.

Lees verder

Dal van de Mosbeek

Dal van de Mosbeek

Zeldzaam mooi is dit cultuurlandschap met een oeroude geschiedenis. De Mosbeek en de watermolens van Frans en Bels zijn uw bezoek zeker waard. Door het bronnenlandschap en de ligging op een stuwwal zie je hier prachtige doorkijkjes met unieke planten en dieren. Een echte aanrader voor natuurliefhebbers.

Lees verder

Hunenborg - Agelerbroek

Hunenborg - Agelerbroek

De Hunenborg ligt nabij het natuurgebied Agelerbroek langs het kanaal Almelo-Nordhorn. Achter de Voort, Agelerbroek en Voltherbroek zijn drie loofbosgebieden in Twente. Door de plaatselijke aanwezigheid van kalkrijke leem in de ondergrond en door het waterregime zijn dit vanouds zeer soortenrijke gebieden.

Lees verder

Ottershagen - Oud-Ootmarsum

Ottershagen - Oud Ootmarsum

Ten noordoosten van Ootmarsum, op de plek waar de beekdalen van o.a. de Hollandsegraven,Springendalsebeek en de Dinkel samenkomen, ligt het natuurgebied Beneden-Dinkeldal met als lage en natte kern het gebied Ottershagen.

Lees verder

Tankenberg - Oldenzaal

Tankenberg Oldenzaal

De Tankenberg op Landgoed Egheria is een bijzondere locatie. Met 85 meter de hoogste berg van Overijssel. Met een fantastisch uitzicht. Bij helder weer kijk je zo Duitsland in.

Lees verder

Bergvennen - Lattrop

Bergvennen Lattrop

De Bergvennen is een heidegebied op dekzandruggen met daarin een aantal grote zwakgebufferde vennen. De hydrologie van deze vennen wordt op kunstmatige wijze op orde gehouden: in de winter wordt grondwater opgepompt om de benodigde buffering te kunnen leveren.

Lees verder

Lutterzand - De Lutte

Lutterzand De Lutte

Een absolute topper in de regio wat betreft de combinatie van natuur, ontspannen en genieten. Voor iedere Twentenaar staat Het Lutterzand synoniem voor plezierige uitstapjes, pootje baden in rivier de Dinkel en het ontdekken van de natuur.

Lees verder

Voor de actieve Natuurcamping gasten

Ootmarsum en omgeving heeft veel te bieden qua bezienswaardigheden, evenementen en cultuur. Met het uitgebreide wandel- en fietsnetwerk kunt u uw energie wel kwijt. Rondom Natuurcamping Kuiperberg starten tientallen wandel- en fietsroutes die elk een eigen karakter hebben.

Natuurcamping dagje uit plannen

Plaatsen in de omgeving

Natuurcamping Kuiperberg Ootmarsum ligt in de omgeving van Denekamp, Lattrop, Oldenzaal, Noord Deurningen, Vasse, Tubbergen, Beuningen en De Lutte.

Campings in de omgeving?

Zoekt u een camping in de buurt van Agelo, De Lutte, Denekamp, Lattrop, Oldenzaal, Rossum, Springendal, Tilligte, Tubbergen, Vasse of Weerselo dan kunt u nog steeds terecht bij Camping Kuiperberg in Ootmarsum. De camping in Ootmarsum ligt midden in het toeristische centrum van Twente, dus overal dichtbij. Tot ziens in Twente!

+31 541 291 624 Contactgegevens info@kuiperberg.nl